Grundat 1922 ● 67 anställda 2023 ● VD Björn Sjöstrand

Historia

Den 12 mars 2004 gick Sjöstrands Bageri från Ängelholm och Erics Bröd från Hjärnarp ihop och blev Bageriet Sjöstrand & Erics bröd AB. Verksamheten flyttades från Ängelholm respektive Hjärnarp till Munka Ljungby för att få en tillräckligt stor lokal. Idag levererar vi våra varor till återförsäljare från Trelleborg i söder till Mellbystrand i norr samt Ängelholm i väst till Hässleholm i öst.

Förutom vårt bageri i Munka Ljungby har vi även ett mindre bageri i Maxi-butiken i Ängelholm. 

Efter några tuffa år har verksamheten börjat fungera som det var tänkt. Det har tagit tid att få in nya rutiner, nya sätt att arbeta på, samt de nya maskinerna att fungera och inte allra minst att få fram produkter som vi är nöjda och stolta över att leverera! Idag känns det som att vi är på rätt väg & nu fungerar det väldigt bra. Vi är nöjda med varorna vi levererar och vår service, men bara för det så slår vi oss inte till ro utan vi kommer att fortsätta förbättra oss hela tiden. Det är för dig vi finns, så tyck gärna till, kom med idéer och synpunkter så att vi kan bli ännu bättre!!!

Så om inte själva Bageriet är så gammalt så är dess föregångare äldre…

Sjöstrands Bageri

Sjöstrands Bageri startades 1922 av Wilhelm och Malin Sjöstrand. De startade sitt lilla företag i en gammal auktions-hall och där har företaget fortfarande funnits ända till mars 2004. Vissa om – och till – byggnader har i och för sig gjorts under årens lopp.

Wilhelm och Malin drev Sjöstrands Bageri i många år och därefter tog Allin Sjöstrand över ägarskapet och drev det ända fram till 1987.

1987 tog sedan Allins äldste son Lennart Sjöstrand och hans fru Britt över Sjöstrands bageri. Lennart och Britt gjorde om bolaget till ett aktiebolag, och 1997 blev deras 2 barn Björn och Camilla Sjöstrand delägare i familje företaget.

2004 var det dags för fjärde generationen Sjöstrand att ta över ägarskapet av Sjöstrands Bageri, så då tog Björn och Camilla över ägarskapet helt själv, men de kända att något måste göras, lokalerna var för dåliga och de var ont om plats.

Så sommaren 2003 inledde de samtal med Erics Bröds ägare Bo Johansson om ett eventuellt samgående och efter många turer blev det så. Men 2020 valde Bosse att lämna företaget så nu är det åter endast delägare från Sjöstrand. Camilla och Björn Sjöstrand